Det är mycket kartor nu

I går upptäckte jag att det var en utställning av den samiska kartkonstnären Hans Ragnar Mathisens Keviselis verk på universitet. Älskar hans konst, har en av tavlorna. Medan någon var helt ny för mig. Till exempel den med Tromsö in the world (vill ha!), där konstnären placerat Tromsö i centrum av världen.
Utställningen är en del av den samiska veckan i Umeå som startar till veckan. En vecka full med en massa bra samiska utställningar, konserter och jippon. Är ni i Umeå eller på väg dit så ta en titt på programmet här
Jag gillar kartor, de fascinerar mig på många olika sätt. Det är bland annat ett sätt att fantisera sig bort till andra platser. Ibland till andra sidan jorden, ibland till Tromsö, ibland räcker det med platser på en vanlig fjällkarta i ens närhet. Bilderna är fotade på utställningen.

Vilhelmina Norra sameby håller på med ett klimatprojekt där vi arbetar utifrån kartor. Var på en träff i Åsele i veckan. Att använda sig av kartor är ett bra sätt att knyta historier och erfarenheter kring renskötseln.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s