Rabarber

Till frukost blev det rabarberkräm. Varje gång jag gör det så tänker jag att kräm är något man borde göra oftare, för det går ju så snabbt och är så himla gott.

Rabarberkräm
ca 500 gram rabarber
4 dl vatten
1 dl socker (fast jag brukar fuska dit lite mer)
2 msk potatismjöl som man blandar ut i 1/2 dl vatten.
Om man har så är det gott att lägga i några jordgubbar.

Koka upp vatten och socker, lägg i de hakade rabarberna (och eventuella jordgubbar) i 3-4 minuter till rabarberna är mjuka. Rör ut potatismjölet i vattnet. Ta kastrullen från plattan och häll redningen i en fin stråle, rör under tiden. Krämen ska sedan bara koka upp. Klart!

Vilken är den godaste krämen? Skicka recept tack!

Annonser

3 reaktioner på ”Rabarber

  1. Om du läser bak på potatismjölsförpackninen. Så står det recept på BÄRKRÄM den gör man med saft i stället för socker. Skit lätt å skit gott kram….. ps. nu flyttar jag snart till högland. Men kom gärna dit!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s