När du inte finns här längre

Vad gör man om den där personen som man alltid ringde när känslorna tar över inte finns längre?
Personen som vågade säga att man skulle skärpa sig trots att man själv tyckte att världen rasade omkring en, som kunde skratta åt en (och efter ett tag med en) när de största problemen upptog ens tankar och som kunde ta min sorgsenhet på djupaste allvar trots att det kanske bara handlade om små världsliga problem.
Den som man delat så mycket sorg och glädje tillsammans med att hon lärt sig navigerade en systers känslor lika säkert som en sjörövare på ett stormigt hav.
Personen som man både fick vara en förebild för men även ibland det mest avskräckande exempel över hur man inte ska bete sig.
Hon som delade med sig av sina glädjerus och ledsenheter i saliga röror under korta telefonsamtal, långa nattliga funderingar i flickrummet och på spontana bilresor i golfen.

Vad gör man när personen som fingret fortfarande automatiskt letar upp på telefonen inte svarar de där stunderna när man inte vill behöva förklara för att någon annan ska förstå?

Efter jobbet idag köpte jag några ljus och satte mig vid en grav. Det känns inte som att hon finns kvar vid den, men platsen får duga när man tycker lite extra synd om sig själv.

Annonser

11 reaktioner på ”När du inte finns här längre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s