Projekledaren

Eftersom jag insåg att jag skulle ha väldigt mycket att göra och flera bollar i luften några månader så sa jag upp mig från projektledarrollen i vårt förhållande tidigare i höst.

Att ha ett distansförhållande kräver en hel del planering för att samordna de gemensamma förehavanden, dvs se till att man träffas. Vilket kan låta som en banal uppgift, men om man börjar granska den i sömmarna är det tusan så mycket jobb (iallafall när nyförälskelsen lagt sig).
Eftersom vi bara är två personer i förhållandet så fick min lagspelare ta över en hel del av de uppgifter som jag uppenbarligen omedvetet tagit på mig tidigare. Som att hålla reda på två personers samtliga planer den närmsta tiden. Vilket innebär renarbete, annat jobb och diverse olika möten. Det innebär att man både behöver vara flexibel och ofta ha en B-plan i bakfickan.
För att vi ska ska kunna träffas krävs det ofta en bilresa på minst 25 mil. Så man bör även kunna känna av energinivån både hos sig själv och den andra parten samt utgå från någon form av rättvise/nytto argument för att kunna avgöra vem som ska åka till vem. Man ska dessutom förstås räkna in andra personer i vår omgivnings erbjudande och önskemål över vad vi ska lägga tid på samt det faktum att vi har två hundar i teamet som även de behöver ingå i planerna. Om man är riktigt ambitiös så kan ju projekledaren gärna även fundera över om det behövs handlas mat, tas med grejer och vad man ska göra under tiden man träffas.

Efter att man samlat in all fakta och bearbetat den är det brukligt att projektledaren (med viss hjälp av medarbetaren) tar fram en rad olika förslag som passar båda. Förslagen bör rimligtvis även inkludera en analys över potentiellt snabba förändringar. Därefter är det dags besluta om den gemensamma lösning. Detta varje gång man ska träffas.

Det låter som ett skämt va? Det är ju dessutom ofantligt trist och nästan förbjudet att prata om kärlek i såna här termer.
Och det var ett skämt. Till en början. Iallafall att kalla det projekledare. Men nu när det gått ett tag och det uppstått både frustration och ny insikt över hur mycket energi man behöver lägga ned så vet i tusan om de är ett skämt längre:-)

Annonser

2 reaktioner på ”Projekledaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s