Brödrecept, tack!

_MG_7086
Vi bakar bröd ganska ofta nu för tiden, vilket jag tycker är helt fantastiskt. Klappar mig själv på axeln varje gång, oavsett om det är jag eller N som bakat. Eftersom jag har en kass ugn och tycker att det går rätt smidigt att baka bröd i formar så blir det dock samma bröd varje vecka.

Detta är receptet som vi fastnat på:
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
8 dl annan mjöl (En blandning på vad man har hemma. Bovete, mandelmjöl annat glutenfritt mjöl)
3 tsk bikarbonat
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl russin eller torkade aprikoser
2 mts lingonsylt
1,5 dl nötkärnor
1 liter fil
sirap sirap

Blanda de torra ingredienserna, rör sedan ned fil och sirapen. Häll upp i två smorda ugnsformar. Kör i ugnen ca 1,5 h på 175 grader.

Kan inte någon förbarma sig över oss och tipsa om ett nytt recept. Gärna glutenfritt (men inget måste). Kom igen nu och gräv i era receptgömmor. Tack!

Annonser

4 reaktioner på ”Brödrecept, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s