Sommar nostalgi #1

I slutet av sommaren köpte jag ett tält. Så här i efterhand var det inte en dag för tidigt. Jag och Nila sover en hel del i tält. Som de hippiesamer vi är så blir det oftare än vad som egentligen kanske är nödvändigt. Eftersom det enda tält vi ägde inte tål regn så har vi fått lov att låna tält av lite olika släktingar när vi behövt ett. I slutet av juli hade vi därför hunnit sovit i fyra olika tält plus en tältkåta. Varav detta fina (men komplicerade) 70-tals tält som vi lånade av Nilas pappa.

Som tur var så anlände vi ett dygn innan de andra samerna till Tuorponjaur….
_MG_5735Såg ut att gå bra på avstånd. Men efter ett tag bad han om förstärkning. _MG_5737 Det var nämligen en hel hög med pinnar, för att inte tala om alla olika färger de var märkta med._MG_5739 – Ja, det här ser ju faktiskt nästan ut som ett tält. Men vad gör vi med de här pinnarna som blev över? _MG_5745 Nähä, då tar vi väl ned det igen och börjar om.

_MG_5740– Sluta fota och kom hit och tänk!
-Men, då missar vi ju massa roliga bilder till familjealbumet. Jaja… (Motvilligt)_MG_5741 _MG_5748 Efter några försök så fick vi ihop tältet (dock ej helt rätt fick vi veta i efterhand).
_MG_5858 Nila, tyckte att vi andra kunde vänta utanför tills tältet stod upp. Det tyckte inte jag, Ina och Saijo. Det var ju allt för spännande att se hur det gick där inne.
_MG_5750 Jag var mest glad för det fina fönstret på framsidan! Hej Svejs!
_MG_5856 Tada!

Annonser

En reaktion på ”Sommar nostalgi #1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s