Foto

Alla foton på min blogg där jag inte skriver att det är en annan fotograf är mina egna. Om ni vill låna en bild till er blogg eller liknande så gör det gärna men kom ihåg att skriva att det är jag som är fotografen samt länka tillbaka till min blogg. Det är även möjligt att köpa bilder av mig för annan publicering. Kontakta mig isånafall:

Anna-Maria Fjellström
anna-maria@biegga.com

Det blir en hel del renar:

Men även en hel del andra naturbilder:

Annonser

9 reaktioner på ”Foto

 1. Så vackra bilder! Jag kommer titta in på din blogg med jämna mellanrum, det ser så härligt ut! Nu vill jag bara hem och sticka raggsockor, dricka te och förbereda mig för en mörk och mysig vinter! =D

  1. Tack, vad glad jag blir för att du lämnar några spår. Vad mysigt det lät med raggsockor, höst och te. Jag älskar verkligen hösten, inte minst för att jag blis så vemodig på sensommare och hösten därefter ger mig massa ny energi. Kram

 2. Vilka fantastiskt vackra bilder! Jag ramlade in på din blogg av en slump, kunde sen inte sluta läsa och beskåda bilderna. Du lever ett liv som är få förunnat. Bilden där du sitter och tittar ut över landskapet fick mig att häpna. Jag visste inte att vi hade så vackra platser i detta land. Det måste vara fullkomligt avslappnande att sitta och vila ögonen på den platsen…*suck* Själv tittar jag ut över en grå regning stenstad…Dina bilder kommer jag att titta in på fler gånger, de gav mig positiv energi och en längtan av att en dag besöka de vackra trakterna. Ha en fantastisk höst!
  P.S Tack för att du delar med dig av ditt liv! =)
  Kram Anki

  1. Tack, vad glad jag blev av din kommentar! Det är så lätt att bli hemma blind så jag är glad att jag börjat fotografera, dels för att komma ihåg fina stunder och dels för att man ibland först inser i efterhand hur bra har det:-) Det är alltid roligt när något lämnar ett spår här på bloggen, ger energi för att skapa nya inlägg. Välkommet tillbaks:-)
   Kram//Anna-Maria

 3. Ojojoj vad intressant att läsa om ditt nomadliv! Och vilka underbara bilder. Det jag blir nyfiken på är vad gör ni med renarna och hur bor ni på sommaren, är det många som lever som ni, jag menar på varsitt håll emellanåt. Hur kommer det funka med barn sen..Kanske alla förhållanden skulle må bra av att man är ifrån varandra ibland..
  Ärvde du renar som liten och har du någonsin funderat på att leva livet på ett annat sätt, jag menar som en normalsvensson?
  Fortsätt att skriva, du skriver så intressant så man vill gärna få veta mera.
  MVH Kristina i Norrköping

  1. Tack! Det var en massa frågor och jag ska försöka svara på dem. Eftersom vi har kalvmärkningar ganska nära Sagavägen på sommaren så åker vi oftast hem på nätterna, dvs till min lägenhet i Kittelfjäll. Uppe hos Nila märker de dock renkalvarna långt in i fjället så där brukar vi bo i någon fjällkoja eller tältkåta några nätter beroende på var de tar in dem. Men största delen bor vi hus.
   Barn, det vet i tusan hur det kommer fungerar. Antar att någon av oss kommer få lov att bli mer bofast om vi skaffar barn. Iallafall när de börjar skolan. Jag tänker en hel del på det, inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv eftersom vi båda gillar att vara ute i det praktiska arbetet med renarna. Den som lever får väl se:-) Mina föräldrar höll på med renar när jag var liten, efter att de skiljde sig tog pappa över företaget. Vi bodde på internat på en sameskola hela min skoltid eftersom de flyttade mellan olika kommuner under året med renarna.
   Jag fick ärva ett renmärke när jag var liten som min farbror haft och sen har jag fått några renar allt eftersom jag växt upp. Jag har tänkt så många gånger på att det vore enklare att leva ett svensson liv, men samtidigt är det svårt att släppa när man vuxit upp med det. Det har präglat min identitet väldigt starkt. Jag har läst statsvetenskap på universitet så jag kommer alltid kunnat hitta andra jobb när jag behöver eller vill det. Efter att min lillasyster dog för några år sedan, vilket skapade massa nya tankar, och jag senare mötte Nila så känns det som jag varit väldigt säker på att det här med renar är mitt liv.
   Tack för att lämnade ett spår!

 4. Vilken underbar blog och vilka vackra bilder. Jag har några stackars procent same i mig och blir alldeles varm av bloggar som denna 🙂 tänk om man fick leva sitt liv bland renarna.

 5. Hej!
  Bilderna får mig att längta upp igen. Har även en gnutta i mig som får mina tankar ”hem”. När jag går i pension (20 år +) ska jag se till så jag kan tillbringa mer tid i södra lappland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s